Monthly Archives: April 2014

Energitjuvar; finns dom?

God kväll! Cecilia vid pennan. Relationer… Ja det blir mycket av sådant på vår sida. Och det vi delar är vår egen uppfattning. Känn efter om det vi skriver är något du har hjälp av. Annars scrolla vidare.

Energitjuvar; finns de? Ja och nej… Jag får höra mycket om människotyper vid mediala vägledningar. Jag brukar få se en bild där allt är en fungerande helhet. En del människor kan exempelvishacka på andra människor. De behöver lära sig var gränserna går. Andra människor behöver lära sig att stå upp för sig själva och att säga nej. En perfekt kombo för träning alltså. Hänger ni med?;)

Världen klarar sig inte utan olika sorters människor. Man kan undra varför man blir “utsatt” för vissa typer. I teorin är det enkelt! Det är alltså ett givande och tagande. En perfekt balans. Alla har sina vägar att gå och man får med sig en kappsäck med kunskap vidare genom alla liv. Så energitjuvar behövs som begrepp för att man ska förstå vad som menas. Men energitjuvar har liksom en funktion…

Jag tillhör de där som tänker att “Nej, jag vill inte bråka om småsaker. Jag är flexibel.” Så viker jag mig, blir bitter och känner att den andra har tagit min energi. Och den andra har inte ens fattat vad som har hänt eftersom jag inte har sagt något. Skitdumt! Inte ärligt från något håll egentligen…

Det kan faktiskt vara en kärleksfull gåva att säga nej till någon. Så slipper den fortsätta med ett beteende som den kanske inte alls har reflekterat över.

Att säga nej (på ett respektfullt sätt förstås) är att älska sig själv. Och att uttrycka sina åsikter med respekt för andras åsikter är också att älska sig själv. Har man gjort det en gång klarar man det igen. Så löser man karmaknut på karmaknut och förhoppningsvis blir livet lite lättare hela tiden. Och man slipper till slut att hamna med de där som man kallar för energitjuvar. Man har redan lärt sig…


Medial vägledning, änglar och husrensning stod på agendan i Solviken!

10157360_651310681608777_751980643712550620_n
Åååå vad duktiga de var! Med en portion humor och glädje fixar man ju det här med änglar. Kursen i Solviken blev minst sagt lyckad!:)

Det var ett härligt gäng som samlades och det kändes som om gruppmedlemmarna alltid känt varandra. Kanske blev de förvånade över sin egen intuition. Kursen inleddes med vår uppfattning om energiband i andevärlden och hur änglarna arbetar. Människors olikheter behövs för att skapa balans och vi har olika syften med våra liv och saker som vi ska få erfarenhet av.

I Solviken fanns och finns kanske fortfarande en hel del jordbundna själar ( det som vi kallar för “spöken”). Under kursen hjälpte vi dem över till andra sidan. På ett ställe som Solviken blir det liksom aldrig helt lugnt…

Och oj vad alla fick till sig budskap! Deltagarna fick använda sig av änglakort för att “tona in sig” på just änglar. Och de såg både bilder och fick till sig ord när de la korten. Jätteroligt. Söndagen avslutades med intuitionstavlor och automatisk skrift. Det gick som en dans. Vi är jätteglada och stolta över att de fixade allt så bra!

Och tack personalen i Solviken för all service. God mat i stora lass. Tack Peter Sterne för roliga historier och för ditt glada humör. Du har snits på det där. Det gick hem:).

Nu planerar vi för nästa kurs som blir någon gång till hösten. Kram från Cecilia och Anna!

Nu flyter jag med…:)

Hej! Cecilia vid pennan.

Häromdagen träffade jag en vän som står mig nära. Han tror nog inte ett dugg på att man kan prata med änglar i den form som jag gör och ordet medium är inte helt bekvämt;)… Men det är okej. Jag gillar honom ändå och har alltid känt mig respekterad för den jag är.

Vi delar en stark Gudstro och där kan vi mötas. Han säger de där orden som får mig alldeles lugn och som jag behöver höra precis där jag befinner mig. När jag mötte honom utanför dagiset där vi båda lämnar barn berättade jag att jag inte får mitt avtal på Ydreskolan förlängt på grund av kommunens sparkrav. I juni är jag alltså utan jobb. Eventuellt…

“Det är bara att be till Gud. Sen kan man inte göra mer. Då är det bara att förlita sig på att allt blir som det ska. Man har gjort sitt bästa och lämnar över det till honom”.

Jo. Jag vet ju att det är så. Jag ber hela tiden och änglarna visar mig bilder på hur en dörr stängs och en ny öppnas. Innerst inne är jag alldeles lugn och faktiskt väldigt tacksam eftersom läraryrkets krav på dokumentation inte alls passar mig. Och att arbeta med betyg och bedömning… Puh! Det är ju inte jag… Men det är ändå så skönt att höra av någon annan. Att det faktiskt ordnar sig. Så klart jag får hjälp om jag ber om det!

Så ikväll när jag går och lägger mig blir det en bön igen om en meningsfull sysselsättning. För allas högsta bästa!  <3

Ibland måste man bara ta en paus. <3

kortAnna

Hej! Jag (Anna) drog två kort och fick Vänskaplighet och Celebration.

Korten bekräftar att jag gjorde rätt i att ta kontakt med en gammal vän igår. Det kändes precis som förr. <3 Ibland är det så att man måste ta en paus från sina vänner av olika anledningar. Vi behöver helt enkelt utvecklas på olika håll.

När vänskapen känns ansträngd och glädjen i att träffas och umgås är borta, då kan det vara dags att ta en paus på obestämd tid.

För det mesta ser livet till att det sköter sig själv, vi glider ifrån varandra och börjar träffa andra vänner. Det kan många gånger vara tufft med avslut och förändringar, men det är tid för nya möjligheter att utvecklas ihop med andra nu.

Släpp relationer och vänner ett tag om det inte känns bra. Ta dig tid att riktigt känna efter hur det känns och varför relationen blivit som den blivit. Glöm inte att prata och förklara hur du känner med vännen eller partnern. Missförstånd är ofta en stor del i konflikter.

Visa och beskriv hur du känner, slösa med ömhetsbevis och komplimanger. Tänk vad härligt att få veta från någon annan hur bra och fin man är! Tjejkompisar är väldigt bra på att ge varandra positiv feedback och stöttning, värre är det med en del män;)! De tror man kan läsa tankar (och ni män som läser detta, självklart finns det kvinnor också som har svårt att prata och visa känslor)

Lita på att allt är som det ska! När tiden läkt alla sår, då träffas man igen. Denna gång med ny styrka och glädje att dela med sig av och framförallt nya utvecklingsmöjligheter.

Jag ser verkligen fram emot att träffa min gamla bästa vän!

Kram! / Anna

Å vad bra att när man är två i arbetet som medium!

Hej på er!

Jag (Anna) och Cecilia kompletterar varandra så bra. När jag behöver hjälp och orken är slut, då vet jag att Cecilia hjälper mig.. Och vice versa. I helgen har jag haft fler jordbundna runt mig (jordbundna andar är andar som av någon anledning inte gått över till andra sidan).

Under dagen är det ganska okej, men på kvällen börjar ångesten och paniken komma krypande. Det är då man slappnar av och släpper vardagens alla bestyr som känslorna kommer upp till ytan. Nu vet jag att det är jordbundna som visar sig på detta sätt, men när jag var yngre trodde jag att jag var deprimerad eller psykiskt sjuk. Hur många är det som egentligen är mediala och väldigt öppna som ligger på psyket tror ni? En hel del!

Under två kvällar har jag ringt till Cecilia och bett om tröst och stöttning. Och det verkar som att änglarna gör så att när den ene behöver mer kraft, då är den andre otroligt stark. När den ene är nedstämd, då är den andre glad. I skrivande stund hör jag: “Det är inte en slump att vi fört er samman, ni är komplement till varandra, era olikheter ger er extra kraftfull,styrka och visdom och ni kommer gå långt med ert andliga arbete så länge ni nyttjar varandras olikheter. Vi har även sett till så ni delar varandras livsöden, som ni redan märkt, med ungefär samma livsöden när det gäller barn, män och andra relationer. Det är för att ni ska känna med varandra och har en slags gemenskap och kan diskutera samma erfarenheter. Det är ändå med olikheterna ni kommer utvecklas bäst. Lycka till med ert andliga arbete ihop”.

När jag frågar vilka som fått mig att skriva detta, säger de att det är hela änglaskaran.

Tack! / Anna.