Monthly Archives: January 2013

Du kan själv! Man måste inte vara medium!

Alla kan hjälpa ett spöke

Jag fick en fråga häromdagen angående spöken och husrensningar:

-Cecilia, hur gör man om man har någon som tittar på en i trappan? Kan du ta bort spöket åt mig?
-Gör det själv! svarade jag utan större eftertänksamhet. Faktum är att det faktiskt är så. Man kan göra det själv. Man måste inte arbeta som medium för att hjälpa “spöken”… Om man är så öppen att man känner att man är iakttagen i sin trappa hemma, kan man förmodligen också kommunicera med ”spöket” som det handlar om. Personen i fråga hade förmodligen inte blivit iakttagen om inte den jordbundna själen känt att den hade en möjlighet att bli sedd. En del människor är som paraboler och drar till sig själar som vill ha hjälp från andevärlden.

Jag gör ingenting när jag rensar hus som inte en hel mängd andra människor har möjlighet att göra själva. Jag vänder mig alltid till änglarna och ber dem att vara med mig. De fungerar som någon form av “informationscentral”.  Om jag inte får direktkontakt med själen som är i ett hus, frågar jag änglarna om vem det är. De förklarar att det exempelvis handlar om en ung man och varför den dog och vad den gör där. De förklarar också hur jag ska göra för att bemöta den här vilsna själen.

Ibland är den som är kvar i ett hus alltså villig att prata direkt med mig. Jag frågar varför den är kvar på platsen och förklarar sedan att det finns bättre platser att vara på. Kommunikationen sker alltså i tanken. Det är inte så att det är en röst som säger åt mig som i en megafon in i örat;) Det går oftast ganska lätt med lite övertalning att få den  som är kvar att lämna platsen. Jag ber änglarna om hjälp med att skicka in ljus som personen kan gå in i. Jag förklarar att den kan gå in i ljuset utan att vara rädd och ibland ser jag en anhörig från andra sidan som kommer och möter upp och tar den i handen. När själen väl har bestämt sig för att “gå över” infinner sig en fantastisk, obeskrivlig känsla av kärlek och värme.

När själen har “gått över” till andra sidan ber jag änglarna att ersätta tunga energier som är kvar i huset med ljus och kärlek. Det här med husrensningar och hur det egentligen går till är bland det mest obegripliga man kan vara med om! Men det är bara att lita på att det fungerar och att det faktiskt blir lugnt i huset när det väl är rensat.

Jag frågade änglarna en gång varför de inte “rycker in” direkt när någon har dött. Jag fick svaret att de visst gör det men att alla inte tror på änglar och därför inte följer med. Man kan inte tvinga någon över till andra sidan…

Alla med ett öppet sinne kan hjälpa jordbundna själar över till ljuset, andra sidan eller himlen. Kärt barn har många namn. Det är lite som ett hjälparbete. Det måste vara en mardrömsliknande tillvaro att hamna i ett “ingenmansland” om man inte har haft modet att ta sig vidare när kroppen har slutat att fungera eller om man känner att man har andra orsaker till att bli kvar på en plats. Med risk för att göra mig själv och andra arbetslösa, vill jag alltså avsluta detta inlägg med att du kan försöka själv nästa gång någon tittar på dig i trappen, hallen eller duschen ;) innan du ringer ett medium och ber om hjälp…

Att fastna i andlighet

Svårt med egna svar även när man kallar sig medium :)

Att “ta ner” svar till sig själv är inte alltid det lättaste. Inte ens när man går ut med att kalla sig för medium. Självklart går det, men “egot” går gärna in och ifrågasätter det man får höra. Så är det för mig också.

När man har det lite kaotiskt i livet är det också svårare att höra budskap från änglar. De är högfrekvent energi och när man själv inte är på topp är det svårt att “rikta upp” kanalerna så högt att man hör vad de säger. För två veckor sedan var jag i stort behov av medial vägledning och fick därför hjälp av Sophie Påhlsson från Linköping som också jobbar som medium.

Jag fick faktiskt lite beröm av änglarna för att jag håller mig på en jordnära nivå! Visst har jag varit där också. “Ute i det blå”. Som en sökare som bara vill ha svar efter svar på alla existentiella frågor. Hur är egentligen universum uppbyggt? Vad fanns innan Big bang? Hur kommer det sig att man kommer tillbaka till samma punkt om man rent hypotetiskt kunde åka rakt upp i luften och ut i rymden och bara fortsätta? Och framförallt den stora frågan: Hur sjutton kommer det sig att man kan kommunicera med änglar?

Jag läste en kanalisering från änglarna som Sophie Påhlsson gjort en gång och som hon lagt ut på sin hemsida. Ungefär 20 % kan människan förstå av hur det egentligen är med “verklighetens” universum.

Obegripliga energiminnen
När en vän till mig såg spöken i mitt hus som egentligen bara var energiminnen av människor som varit där 100 år tidigare, frågade jag änglarna hur hon kunde göra det. “Lägg ner. Det är ingen idé att försöka förstå. Din hjärna klarar inte det i alla fall.”

Om man ändå får svar på existentiella frågor stannar man inte alltid där. Det uppstår fler frågor och vår hjärna är som sagt begränsad. Kanske är det därför som så många är skeptiska till medialitet, healing och annat “flum” som jag och andra håller på med. Då är det lättare att förkasta och vifta bort det som nonsens. Annars måste man ändra sin föreställningsvärld och acceptera hjärnans begränsningar och det är lite som att ge sig ut på ett slagfält och skrika “Jag ger mig! Jag inser att jag inget fattar! Jag lägger mig platt!” För det är precis det som jag med min vetenskapliga bakgrund har fått göra för att till slut komma till något som liknar ro i själen eller sinnesfrid…

Skapa din himmel här
Jorden är fantastisk! Jag får höra då och då att jag är född med silversked i munnen och att det är lätt för mig att säga att livet är till största delen härligt att leva. Men det kan jag väl få säga även om barnen i Afrika svälter? Solen värmer om somrarna, snön gnistrar vackert utanför fönstret och mina vänner, arbetskamrater och elever gör vardagen rolig. Vi skapar himmelriket tillsammans. Här! Det är lätt när man “öppnar upp” mediala förmågor att tro att det är i kontakten med våra andliga vägledare, änglar och guider som vi uppnår största lyckan. Så är det inte. De hjälper oss att uppnå lyckan just här om vi ber om det. Med varandra. De vill att vi bygger en egen symbolisk kyrka där vi kan trivas och träffas. De vill att vi ska ha ett eget inre altare där vi kan hitta ett lugn.

Det finns människor som är mer andliga och mer kloka än dem som arbetar med andlighet. Som säger de där rätta orden som man behöver höra just när livet är som mest rörigt. De har fattat grejen och bara “är” utan att analysera sönder tillvaron. Det är gamla visa själar som har levt många av sina liv eller inkarnationer på jorden. Som inte grubblar för mycket på vart vi ska eller var vi har varit. Inte vad vi levde som i vårt förra liv eller var vi ska leva nästa…

Den gamla dängan “Carpe diem” är ändå inte så dum. Jag är bättre på att leva efter den nu än vad jag var för ett par år sedan även om jag måste träna vidare. Änglarna, genom Sophie, tyckte tydligen att jag sköter mig bra på den punkten i alla fall.

Lycka till med livet allihopa! Njut av lugnet när ni hittar det i kaoset! Njut av maten som står på bordet och njut av dem ni delar livet med! Skapa dig din egen himmel här på jorden tillsammans med just de människor som du tycker om att vara med :)

Alla kan kontakta sin skyddsängel!

Häromdagen fick jag en fråga på facebook. En tjej på min vänlista hade läst en bok om andlighet och änglar och var helt förtvivlad. När hon började läsa boken infann sig en känsla av sorgsenhet och ensamhet.

Jag har själv inte läst boken och jag vet inte vad det var som gjorde att hon kände så här. Kanske var det “instoppade känslor” någonstans inom henne som behövde komma ut och som hon plötsligt fick kontakt med? Frågan jag fick av henne sedan var i alla fall hur änglar arbetar och vad de egentligen är för något. Det här blir alltså en repetition av vad jag redan har skrivit en del om, både i min blogg och på hemsidan. Som vanligt är detta min högst personliga uppfattning som jag har fått när jag har kanaliserat änglar. Någon sanning har jag inte att komma med, eftersom allt jag hör har går genom mitt eget “mänskliga filter”…

Änglar är högt vibrerande energifenomen om man ska använda sig av något som liknar vetenskapliga termer. De har inga värderingar, illusioner av hur saker ska vara och inget ego kvar när de hjälper oss. De har all kunskap och vet vår livsväg. Därför dömer de inte och ger oss inte någon information som kan påverka vår livsväg. Den ängel som jag såg vid min sängkant var som ett sjok av färg. Den skimrade som guld och färgen var turkos med lite rosa inslag. Jag såg inget ansikte på den, men den var formad som en fjäril och lika tydlig och verklig som dataskärmen. Efter det har jag sett ljusskenet av änglar på nätterna  i vårt sovrum.

Min äldste son Julius har periodvis frekvent sett änglar omkring sig. Han ser dem som bollar av färg säger han. Oftast rosa eller blå och de sitter bland annat på cykelstyret när han cyklar. En gång såg han en sådan “boll” samtidigt som sin pappa och då är det svårt att avfärda det hela som fantasier…

Alla har änglar omkring sig. Man har minst en personlig skyddsängel. Energi kan dela på sig och en massa människor kan alltså ha Mikael (som finns omskriven som ärkeängel i bibeln) som sin egen skyddsängel. Vill man ha kontakt med änglar kan man börja just där. Slut dina ögon och slappna av. Fråga efter ängelns namn. Namnet kommer fort och förmodligen som en tanke, så lita på första känslan! Min egen heter Zadkiel och är också en ärkeängel.

Änglar kastar sig inte in och hjälper oss hur som helst. Vi går inte på jorden som marionettdockor som blir styrda av någon Gud eller av änglarna. Vi skapar vårt liv själva (tror jag, jag har skrivit om tankens kraft tidigare) och vi ställs inför utmaningar som vi ska igenom för att få erfarenhet. Livet är ingen skola och det är inte livsläxor det handlar om, men vi får utamningar för att vi ska växa som människor och bli högre utvecklade genom alla våra liv.

Men så fort vi ropar på änglarna är de ändå där! Jag har ett citat på min hemsida från boken “Någonstans inom oss” av Kajsa Ingemarsson, som ger en bra känsla för hur det fungerar. Änglarna kommer och ger oss kraft och styrka så att vi orkar gå igenom utmaningarna. Men du måste som sagt be dem om hjälp och det räcker med att du tänker ett hjälp. Min dotter Elsa låg i sängen i går kväll och kunde inte sova för att hon var rädd för spöken. Jag förklarade för henne att vi inte har spöken i vårt hus och att det inte finns något som kan göra henne illa. Jag sa till henne att hon skulle blunda och lägga sin hand på hjärtat och be skyddsängeln om hjälp med rädslan. Det tog en liten stund och sedan spreds ett leende i hennes lilla dockansikte. “Den heter Gabriella mamma och den säger saker som är så vackra att jag inte ens kan tala om det.” Sedan tog det inte många minuter innan hon sov…

Skyddsänglarna kan däremot rycka in utan att vi ber om det om vi exempelvis håller på att dö i en trafikolycka som inte finns med i vår livsplan. Många säger att de har haft “änglavakt” vid olika tillfällen i livet. Då har änglarna förmodligen gått in och på något sätt förhindrat det som höll på att ske.

Det finns faktiskt änglar på jorden också. Kanske är det de som man nu inom psykiatrin kallar för “hyperkänsliga personer”. De är här på jorden för att sprida ljus och kärlek och inspirera människor att följa sina hjärtan. De vet oftast inte om att de är just änglar, men de samlas på samma ställen och söker sig till varandra i olika sammanhang. Det är inte så att dessa människor lever ett “fläckfritt liv” utifrån sett, men de sprider positiv energi och de har som livsuppgift att gå in och väcka människors hjärtan, kanske just med sitt eget personliga livsöde…

Många medium arbetar så att de tar emot råd från döda anhöriga. De anhöriga finns nära oss och har lätt för att kontakta oss med ett medium som verktyg. Dessa medium gör många gånger ett otroligt bra jobb och visst är det viktigt för oss att få ett bevis för att det faktiskt finns ett liv efter döden och att våra nära och kära har det bra där de lever efter att ha lämnat jordelivet. Faran blir när vi tar råden de ger på allvar, eftersom de här döda anhöriga inte alltid har en helhetsbild och inte vet vad som är det “högsta bästa” för oss att höra… De här själarna har inte kommit så långt i sin utveckling och kan ge råd som är skrämmande för att få personlig vinning. Därför jobbar jag inte med att kontakta döda anhöriga när jag gör medial vägledning, utan tar endast kontakt med änglar.

Kan man be änglarna om hjälp med vad som helst? Ja visst kan man det! Jag har hjälpt Peter med att laga bilen när han inte har hittat felen och jag har hjälpt honom att ta fram ett företagsnamn till hans “hemsidetillverkning.” Änglarna har gett råd genom mig när jag har kanaliserat till en dressyrryttare… De hjälper dock bara till om det är för vårt högsta bästa! Skulle du be dem om hjälp att råna en bank, antar jag att du inte skulle få hjälp den vägen ;).

Om man har tagit en första kontakt med sin skyddsängel och vill utveckla kontakten kan man köpa sig en änglakortlek. De finns på Adlibris och de som jag har är gjorda av Doreen Virtue. Det tillkommer ett häfte med vägledning så att alla kan använda dem. Man kan aldrig lägga dessa kort fel och de är en god hjälp om man vill utveckla sig själv och sin intuition. Man bör ändå ta korten med “en nypa salt” och med lite humor och verkligen ta sig lite tid med att känna efter vad de betyder i det egna livet.

Avslutningsvis vet jag att alla inte har sett änglar med sina fysiska ögon, men du kan ändå alltid lita på att de finns där. Det här kan låta som en klyscha men det är det enda jag faktiskt skulle kunna kalla för en sanning: Du är älskad och aldrig någonsin ensam! Ropa på änglarna när du känner dig ensam! Ropa på dem när du känner dig stressad! Be om healing när du är trött. Se dig själv lycklig och låt dem hjälpa dig att hitta nästa steg på vägen dit. <3 Lycka till!